Мондиал 2018 май ще остане без Меси

OFFNews 06 октомври 2017 в 09:46 1895 0

Така изглежда временното класиране кръг преди края

Немислимото е напът да се случи. Световното първенство в Русия догодина може да се окаже без една от най-големите звезди в световния футбол - Лионел Меси.

Националният отбор на Аржентина тази нощ допусна поредна грешна стъпка по пътя, след като завърши 0:0 с Перу в Буенос Айрес и падна до шестото място в Зона Конмебол. Според регламента първите четири отбора се класират директно, а петият играе бараж с представителя на Зона Океания.

Съдбата на Меси и компания ще се реши в последния кръг, когато "гаучосите" на загубилия шансове за класиране Еквадор.

По същото време пък играят Колумбия и Перу, за които победата също е жизненоважна.

По терените на Стария континент също бе изключително драматично, но още два отбора вече са сигурни участници на финалите в Русия. Това са Германия и Англия. Бундестимът са наложи много убедително с 3:1 над основния си съперник в група "С" Северна Ирландия.

В същото време "трите лъва" буквално изстрадаха успеха си с 1:0 над Словения с гол в добавеното време, но така тимът също вече се класира на Мондиала.

Получиха се и някои много резултатни двубои. Полша разби с 6:1 Армения и също направи голяма крачка към класирането си, а Норвегия унижи с 8:0 Сан Марино, но само за престиж, тъй като този мач бе без значение и за двата тима.

Тази вечер световните квалификации в Европа продължават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови