Монако изпрати Мбапе в Париж с освирквания

OFFNEWS 28 август 2017 в 07:30 1602 0

Младата звезда на Монако Килиан Мбапе беше освиркан от зрителите на “Луи II” по време на двубоя от 4-ия кръг с Олимпик Марсилия, след като стана ясно, че ще премине в Пари Сен Жермен.

Треньорът Леонардо Жардим го остави на скамейката и така и не го пусна в игра. В негово отсъствие “монегаските” разкъсаха своя съперник и спечелиха с 6:1, с което показаха, че не са зависими от него.

Според информациите във френската преса той ще премине в Париж под наем до края на сезона с опция за закупуване срещу 180 милиона евро. 18-годишният Мбапе ще пристигне в столицата на Франция днес, за да премине медицинските изследвания и да парафира личния си контракт.

“В Монако най-важeн е отборът. Нямам навик да поставям отделния играч над колектива. Разбира се, винаги е по-добре да се запазват най-добрите, но аз съм свикнал да работя с това, с което разполагам. Килиан е футболист от висока класа, звезда, но Монако спечели немалко мачове и без негово участие в последните шест месеца. Запознат съм отчасти с някои разговори, но не е моя работа да говоря за трансфери. Не съм чул освиркванията към Мбапе.

Разбирам феновете. Всички биха искали да задържим през годините футболисти като Хамес Родригес, Бакайоко, Менди, Бернардо Силва, Марсиал, Конгдобия, Караско и много други, но политиката е друга. Взимаме млади играчи и се опитваме да ги развием.

Монако е отлична витрина за тях и виждате, че във всеки трансферен прозорец се опитват да ги откраднат от нас”, коментира португалският треньор на Монако.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови