Младежите ще бранят честта си срещу Холандия

OFFNews 09 юли 2017 в 15:00 1504 0

Националният отбор на България до 19 години ще брани честта си днес срещу Холандия в последен мач от група "Б" на Евро 2017 в Грузия.

Селекцията на Ангел Стойков отстъпи в първите си две срещи с 0:2 от Англия и 0:3 от Германия. Единственият шанс за класиране на полуфинал в турнира е победа с над четири гола.

Освен това Англия трябва да надделее над Германия. Младите "лъвове" обаче не трябва да мислят за тези неща, а да се опитат да покажат най-доброто от себе си.

Играчите натрупаха сериозен опит, но сега трябва да се вдигнат от разочарованието и да играят за честта на България и най-вече за своето развитие.

Всяка минута на това първенство може да им помогне да израснат, а опитът да бъде безценен в предстоящите им кариери. Добрата новина е, че футболисти от групата на селекционера Ангел Стойков са здрави и могат да вземат участие в двубоя.

Изключение прави единствено защитникът Андреа Христов, който е наказан заради червения си картон в мача срещу Германия. Мачът е днес от 19:00 часа на стадион "Тенгиз Буржанидзе" в град Гори.

Съставите на двата отбора:

Холандия: Джъстин Билоу, Тристан Декер, Армандо Обиспо, Юрих Каролина, Дани де Вит, Тюн Коопмайнерс, Навайо Бакбоорд, Джей-Рой Грот, Ферди Кадиоглу, Джавайро Диросун, Че Нънели

Резерви: Маартен Паес, Робин Цвартенс, Бой Кемпер, Родни Конголо, Джъстин Лонвийк, Ноа Ланг, Йоел Пиру

България: Даниел Наумов, ПетърГенчев, Васил Добрев, Петко Христов, Ангел Лясков, Георги Янев, Ивайло Найденов, Иван Тилев, Георги Русев, Томислав Йорданов, Калоян Кръстев

Резерви: Димитър Шейтанов, Мариян Димитров, Ивайло Климентов, Матео Стаматов, Светослав Ковачев, Станислав Иванов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови