Младен Маринов: Срещата на Борисов не беше заради постъпил сигнал

OFFNews 08 юли 2019 в 13:29 1564 0

Премиерът Бойко Борисов прие на официална среща в Mинистерски съвет президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и собствениците на трите гранда Георги Домусчиев (Лудогорец), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (Левски).

На нея присъства и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той твърди, че срещата не е проведена на база постъпил сигнал, а с цел превенция на бъдещи неприятности.

Припомняме, че края на миналия сезон избухна сериозен скандал в Черно море, където шестима футболисти бяха отстранени от отбора преди гостуването на Лудогорец в последния кръг. За мотив послужиха резултати от проведен детектор на лъжата, който ги уличава в симулативна игра в мача с ЦСКА в началото на месец май.

"Поведението на агитките е функция от това, което се случва на самия терен, както и на отношенията между собствениците на клубовете.

От тази гледна точка е много важно точно в това отношение да има феърплей. Нали в крайна сметка това бе и целта на тази среща?

Напрежението между собствениците може да се пренесе и на терена, а с това и по трибуните. Това води до ненужна ескалация.

Това, което ние ще вземем като мерки, няма как да бъде сведено до общественото знание. Но идеята е ясна - да не се допуска купуване на мачове, да не бъде упражняван натиск върху длъжностни лица и т.н.

Срещата не беше проведена на база постъпил сигнал, а по-скоро с цел превенция на бъдещи неприятности, относно футбола. Повтарям - срещата касаеше феърплея в следващото първенство.

Това дали босовете ще сядат един от друг на мачовете или не - не мога да накарам никого да направи това, освен ако не е по нашите компетенции", каза Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови