Младен Маринов: Ако търсим вариант до всеки фен да има полицай, няма да постигнем нищо

OFFNews 23 октомври 2019 в 10:19 957 0

Вътрешният министър Младен Маринов не приема определението, че България е расистка държава. Това обяви самият той пред НОВА по повод скандалната евроквалификация между България и Англия (0:6).

Младенов обясни, че от МВР искат на стадиона да влизат лица със самоличност и да се знае кой е закупил всеки билет. Той обаче смята, че хората не трябва да разчитат само на органите на реда в такива ситуации.

"Не отричам, че има проблеми с футболното хулиганство и поведението на зрителите на стадиона. Ние инициирахме промени в закона.

Не искам да се разбира, че само МВР е отговорно за това. МВР дори не е задължено да участва в охраната на всеки футболен мач, в Англия е така.

Съгласно закона, футболните фенове на Левски имат регистрирана охранителна фирма, която също трябва да върши работа. Ако вървим в посока до всеки да има полицаи и да има контрол, няма да постигнем нищо.

Трябва да се приемат промени в закона. Когато поставихме въпроса за влизане срещу лична карта, ни обвиниха, че превишаваме правата си", каза Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови