Младен Кръстаич вика в националния вратар от Малта

Василен Петров 28 октомври 2022 в 12:19 1031 1

Младен Кръстаич

Снимка start.photo.bg

Опитният сръбски специалист ще разчита на Китанов за предстоящите визити на "лъвовете".

Националният селекционер на България - Младен Кръстаич обмисля да се подсили в вратаря на малтийския отбор Флориана Георги Китанов за предстоящите контролни срещи с тимовете на Кипър и Люксембург, съобщава gong.bg. 

27-годишният страж ще измести от стартовата позиция под рамката Иван Дюлгеров от Черно море, тъй като той загуби статута си на титуляр при варненци. 

Другите вратари в селекцията на "лъвовете" ще бъдат Даниел Наумов от ЦСКА 1948 и Светослав Вуцов от Славия. Китанов се явява трета опция. 

Георги Китанов играе за втори сезон във Висшата лига на Малта. Там е неизменен титуляр за Флориана, който към настоящия момент се намира на 9-то място във временното подреждане, събирайки актив от само 9 пункта след 8 изиграни срещи. Лидер в таблицата е Хамрун Спартанс с 22 точки. 

Професионалния път на Георги започва в Черно море, след което играе и в ЦСКА. Също така е защитавал цветовете на румънските отбори Астра Гюргево и Петролул Плоещ, преди да осъществи трансфер във Флориана. 

През годините вратарят е получавал неведнъж повиквателни за "трикольорите", но така и не получава възможност да регистрира официален дебют. 

България гостува на Кипър на 16 ноември, а след четири дни, на 20 ноември, ще запише визита на Люксембург. В близките дни Кръстаич ще обяви окончателно състава за двете контроли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!