Мистерия около участието на Русия на Мондиал 2022

OFFNews 06 февруари 2020 в 09:58 1384 0

Катарската телевизия BeIN Sports хвърли бомбата, след като обяви, че Русия е отстранена от участие Мондиал 2022, който ще се проведе в арабската държава.

Наказанието е следствие от забраната за участие на Русия на големи състезания, наложена от Световната антидопингова агенция заради множество нарушения.

До този момент се смяташе, че футболът не е засегнат, което предизвика смут в Русия. В местния футболен съюз (РФС) обявиха, че не разполагат с такава информация.

"Това е странна новина, защото за участие на Мондиал 2022 първо трябва да преминем квалификации, които още не са започнали. Едва при класиране трябва да се вземе решение ще бъдем ли допуснати или не. Затова смятам, че е твърде рано да се говори за такава хипотеза", коментира членът на Изпълкома на РФС Игор Лебедев.

От пресслужбата на ФИФА също заявяват, че нямат нова информация по случая. През декември м.г. от ФИФА обявиха, че санкциите не засягат квалификациите, а в случай на класиране на Русия, то отборът ще участва под неутрален флаг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови