Минута след влизането си в игра Вут Вегхорст вкара победното попадение за Нидерландия

Лалетата създадоха много чисти положения и заслужено спечелиха трите точки

Светлин Вълчев 16 юни 2024 в 18:27 1225 0

Тимът на Нидерландия празнува победния гол

Снимка Getty Images

Голмайсторът празнува втория гол на Лалетата със съотборниците си

Нидерландия показа красив футбол. Създаде много чисти положения и победи Полша с 2:1

Първото полувреме премина под доминация на Нидерландия. Полша създаде само 4 положения, докато Лалетата - 13, от които повечето бяха чисти.

Още във втората минута Нидерландия имаше добра възможност да отбележи след хубав удар на Коди Гакпо, но вратарят Войчех Шчесни спаси.

В 9 минута Лалетата имаха още една добра възможност, но Тиджани Рейндерс пропусна след подаване по земя отдясно.

Полша повежда

Въпреки доминацията на тима воден от Роналд Куман през първите 15 минути, Полша бе тимът, който вкара първия гол в мача. След центриране от корнер, Адам Букса засече с глава и не остави шанс на вратаря Барт Вертбрюген.

След гола на Полша Нидерландия продължи да атакува.

В 20-тата минута Върджил ван Дайк засече топката от воле, но Шчесни показа страхотен рефлекс.

Две минути по-късно Мемфис Депай стреля мощен удар след разбъркване в наказателното поле, но топката премина малко над горната греда.

Лалетата изравняват резултата

В 29-тата минута нападателната игра на Нидерландия се отплати. Нейтън Аке спечели въздушно единоборство и топката попадна в Гакпо. Футболистът на Ливърпул стреля от границата на наказателното поле. Топката рикушира по коварен начин в полски защитник и Шченсни нямаше какво да направи освен да изгледа как кълбото влиза в мрежата му.

В 42 минута голмайсторът на Лалетата имаше възможност да отбележи още едно попадение. Получи подаване по земя от ляво, но изпрати топката малко над горния стълб.

В добавеното време Аке даде великолепен дълъг пас към Депай. Той овладя великолепно с гърди и стреля, но топката мина на милиметри от страничната греда.

Двата отбора се прибраха на почивката при равенство 1:1.

Второ полувреме

Второто полувреме бе далеч по-спокойно от първото. Полша стоеше по-добре на терена, отколкото първите 45 минути. И двата отбора имаха възможности, но положенията не бяха чисти.

2:1 за Лалетата

В 83 минута Аке даде страхотен пас между двама полски футболисти. Имаше леко отклонение на топката от защитник на Орлите. Топката попадна при влезлия като резерва Вут Вегхорст и той прати топката в мрежата с едно докосване.

До края на мача Полша атакуваха. В 89-тата минута имаха добър шанс, но нидерландският вратар Барт Вертбрюген спаси.

В последната минута на добавеното време Никола Залевски стреля неочаквано от 30 метра, но Вертбрюген отново бе на мястото си. Това сложи и края на мача.

Нидерландия заслужено взе трите точки и поведе в група "D". Другият мач в тази група ще се изиграе утре от 22:00 часа. Той е между отборите на Австрия и Франция.

Двата двубоя, които следват в днешния ден са от група "C". Те ще противопоставят Словения срещу Дания от 19:00 часа и Сърбия срещу Англия от 22:00.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов