Милан разочарова сериозно на "Сан Сиро"

OFFNews 23 април 2017 в 18:22 1799 0

Някогашното европейско страшилище Милан стана за смях срещу борещия се да не изпадне отбор на Емполи, като загуби с 1:2 на "Сан Сиро" в двубой от 33-ия кръг на Серия А.

Тимът на Винченцо Монтела е напът да се прости с мечтата за участие в Европа, като остана на шесто място в класирането с 58 точки, докато петия Аталанта има 63.

Домакините изиграха изключително слаби 70 минути, като дори си позволиха лукса да изпуснат дузпа в 59-ата минута, когато Сусо стреля несериозно в средата на вратата. Леван Мчелидзе в 40-ата минута и Маме Тиам (67) дадоха сериозен аванс на тосканците, докато Джанлука Лападула бе точен за "червено-черните" в 72-ата минута. В края на мача Емполи можеше да направи победата си по-гръмка, но отличният Джанлуиджи Донарума предотврати по-голям срам.

В друг интересен мач от кръга Торино тресна с 3:1 като гост Киево и нанесе пета поредна загуба на тима от Верона.
Резултатът откри Адем Ляич с хубав удар от границата на наказателното поле, който свари стража на домакините неподготвен в 52-ата минута. Само четири минути по-късно "биковете" стигнаха до втори гол, като негов автор стана Давиде Дзапакоста.

След изпълнение на ъглов удар топката беше изчистена от играч на домакините, но попадна у Дзапакоста, който с удар отдалеч удвои аванса на гостите. Киево намали в 65-ата минута чрез Серджо Пелисие, който се измъкна от защитата на Торино и успя от малък ъгъл да изненада вратаря Джо Харт.

Надеждите за частичен обрат на "летящите магаренца" бяха попарени четвърт час преди края от Яго Фалке, който отне топката в средата на терена, напредна и със силен удар от границата на наказателното поле прати топката за трети път в мрежата на Киево. Бомбата на кръга хвърли съставът на Кротоне, който надви като гост с 2:1 Сампдория.

Останалите резултати: Лацио - Палермо 6:2, Сасуоло - Наполи 2:2, Аталанта - Болоня 3:2, Фиорентина - Интер 5:4, Удинезе - Каляри 2:1. Ювентус - Дженоа играят по-късно днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!