Милан преодоля групите на Шампионска лига за първи път от 8 години

Василен Петров 03 ноември 2022 в 11:11 726 1

Милан срещу РБ Залцбург

Снимка GettyImages

"Росонерите" финишираха на втората позиция в групата, но сътвориха истински подвиг на свой терен..

След изгнание, продължило цели 8 години, Милан отново успя да намери място сред най-добрите 16 в Шампионска лига. В директен сблъсък за продължаване в следващата фаза на турнира, "росонерите" прегазиха австрийския РБ Залцбург с 4:0. Срещата се игра на стадион "Джузепе Меаца".

Така футболистите на Стефано Пиоли завършиха на втора позиция в групата си и с нетърпение ще очакват предстоящия жребий за осминафиналния етап. 

Италианският тим стартира силно двубоя, като капитанът Тео Ернандес бе близо до откриването на резултата, но диагоналният му изстрел уцели лявата греда на стража Филип Кьон. 

В 14-ата минута Оливие Жиру не остави никакви шансове за намеса на швейцареца, когато след центриране от ъглов удар се ориентира добре и отбеляза с глава.  

Второто полувреме стартира по невероятен начин за Милан. В 46-ата минута Анте Ребич отправи центриране от фланга, след което Жиру свали топката за Раде Крунич, който с финес продължи пътя на кълбото към мрежата. 

В 57-ата минута Рафаел Леао премина през цялата дефанзивна постройка на Залцбург, след което опита успоредно на голлинията подаване към съотборник. Отбраната изчисти топката, която обаче попадна в Жиру, а той безпроблемно оформи класическия резултат 3:0

В продълженията на сблъсъка, в 91-ата минута, резервата Жуниор Месиаш сложи точка с четвърти гол. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови