Мхитарян възхити света с Удара на скорпиона

Вероника Шербанова 27 декември 2016 в 17:40 10414 0

Новата звезда на Манчестър Юнайтед Хенрик Мхитарян заяви, че голът му срещу Съндърланд за 3:0 е най-красивият в кариерата му.

27-годишният арменец се разписа с изумителен удар от въздуха с пета. Голът бе зачетен, макар че на повторенията се видя, че Мхитарян е в засада.

"Първото нещо беше да погледна помощник съдията. Видях, че не е вдигнал флага за засада и започнах да се радвам. Очаквах топката пред мен, но в последния момент осъзнах, че аз съм пред нея и затова единственото, което можех да опитам, е да я ритна с пета. И се получи. Това е най-красивият гол в кариерата ми", каза развълнуваният Мхитарян.

Мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо също не спести похвалите за гола на арменеца и за цялостното му представяне. Халфът влезе на терена като резерва в последните 30 минути и това бяха първите му игрови минути след лечение на контузия.

"През второто полувреме играхме красив футбол. Красотата във футбола, когато е възможна, е важна подправка в играта", каза Моуриньо.

Това е втори гол на Мхитарян за Юнайтед във Висшата лига и негов трети в последните три мача за тима през декември, след попаденията срещу Тотнъм и Заря (Луганск).
С този гол арменският полузащитник записа мястото си в световната футболна история редом до легендарният вратар на Колумбия Рене Игита, който с подобен удар спаси мрежата си в приятелски мач срещу Англия през 1995 г.

Само неколцина футболисти са успявали да поразят съперниковата врата след подобен удар, но Мхитарян е първият, който го прави в официален мач от толкова силно първенство и то с екипа на един от най-популярните отбори в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!