Меси взима два пъти по-голяма заплата от Роналдо

OFFNews 08 февруари 2020 в 12:04 3620 1

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси взима двойно по-голяма заплата от своя конкурент в последното десетилетие Кристиано Роналдо, твърди авторитетното издание "L`Equipe".

Брутната месечна заплата на аржентинеца е 8,3 милиона евро, докато нападателят на Ювентус получава по 4,5 милиона преди облагането с данъци.

Местата от трето до пето в класацията се поделят от Неймар (Пари Сен Жермен), Антоан Гризман (Барселона) и Луис Суарес (Барселона), които взимат 3 милиона евро всеки месец.

Следват Гарет Бейл и Еден Азар (двамата от Реал Мадрид) с по 2,5 милион. Килиан Мбапе от ПСЖ е осми с 1,9 млн. Испанският национал Давид де Хеа е най-скъпоплатеният играч във Висшата лига. Вратарят на Манчестър Юнайтед взима брутна заплата от 1,76 милиона месечно. След него са Месут Йозил (Арсенал) и Кевин де Бройне (Манчестър Сити) с по 1,64 милиона.

С най-високи заплати в Бундеслигата са двама играчи на Байерн. Роберт Левандовски и Филипе Коутиньо (играещ под наем от Барселона) взимат по 1,66 милиона евро.

Най-скъпоплатени в Серия А след Кристиано Роналдо са съотборниците му в Ювентус Гонсало Игуаин и Паоло Дибала, които месечно вземат съответно по 1,09 и 1,06 милиона евро преди облагането с данъците.

Междувременно стана ясно, че В Барса могат да се поуспокоят малко, след като се твърди, че Меси не планира да напуска клуба, въпреки конфликта, в който влезе със спортния директор Ерик Абидал през последните дни.

"Скай Спортс" твърди, позовавайки се на източници близки до играча, че поне за момента аржентинецът не мисли да се разделя с каталунците и планира да остане в отбора поне до края на настоящия си договор, който е до лятото на 2021-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

1

Toni2019

08.02 2020 в 13:29

Респект за Роналдо. Показа, че за него не са важни няколкото милиона повече. Той ако искаше можеше да получава и повече от Меси или да вземе още 2 златни топки оставайки в Реал, но предпочете предизвикателствата пред удобното старо. Още една причина поради която за мен Роналдо е по-добър футболист от кърмачето на Барса. Респект и за двамата разбира се.