Мароко победи Канада и спечели група F на Мондиал 2022

OFFNews 01 декември 2022 в 19:29 1364 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Мароко триумфира в компанията на Белгия и Хърватия

Отборът на Мароко победи с 2:1 Канада в мач от груповата фаза на световното първенство по футбол в Катар. Африканците спечелиха първото място в група  F с актив от 7 точки и на осминафиналите ще се изправят срещу Испания, Германия, Коста Рика или Япония.

Двубоят започна отлично за мароканския отбор, който откри резултата още в четвъртата минута. Вратарят Милан Борян напусна наказателното поле в опит да спре атака на противника, но сбърка при подаването и топката достигна до Хаким Зиеш той с прехвърлящ удар даде аванс за Мароко.

В 23-ата минута Ашраф Хакими изведе Юсеф Ен Несири, който реализира втория гол в двубоя, пращайки кълбото под плонжа на бившия вратар на Лудогорец - Борян.

Пет минути преди края на редовното време на първата част Сам Адекугбе напредна по левия фланг, центрира остро в наказателното поле на Мароко, където защитникът Найеф Ажер нямаше късмет и неспасяемо изпрати топката във вратата зад стража Ясин Боно.

В допълнителното време Ен Несири отново се разписа във вратата на канадците, но попадението не беше признато заради засада.

След почивката играта беше равностойна. В 57-ата минута удар на Алфонсо Дейвис не намери целта.

Точно 14 минути по-късно влезлият като резерва Атиба Хътчинсън се извиси над всички в наказателното поле и отправи изстрел с глава, но топката срещна напречната греда, а при добавката Алистър Джонсън изпрати кълбото в аут.

В заключителните минути на срещата Мароко не успя да реализира още едно попадение, след като пропусна да организира добри контри срещу канадците, които опитаха с всички сили да изравнят резултата.

Канада остана на последно място в групата, без нито една спечелена точка.

Витрина на мача

Канада - Мароко 1:2 (1:2)
голмайстори: 0:1 Хаким Зиеш 4, 0:2 Юсеф Ен Несири 23, 1:2 Найеф Ажер 40-автогол
жълти картони:
Канада - Джуниър Хойлет, Джонатан Осорио, Сам Адекугбе, Стивън Витория
Мароко -
главен съдия: Рафаел Клаус (Бразилия)
стадион "Ал-Тумама", 43 984 зрители

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови