Мъри: Злобата към Левски се завърна

OFFNews 21 октомври 2022 в 18:56 1028 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори на редовната си пресконференция преди домакинския мач от Първа лига с Локомотив (Пловдив) утре. Той се надява отборът му да се върне на пътя на победите след два мача, в които не успя да спечели.

"Нормално е да очаквам реакция от футболистите след двата мача, в които не успяхме да спечелим. Време е да се върнем на пътя на победата. Нямам причини за притеснение относно поведението на играчите, те имат желание и амбиция. Локомотив играе комбинативен футбол, треньорът им Томаш обича да атакува. Виждате, че те победиха Славия, срещу който съперник ние не успяхме. Ако подходим несериозно към мача, е напълно възможно да имаме проблеми", коментира Стоилов пред медиите. "Задължени сме да намерим пътя към победата, но ние засега показваме ниво и класа в дерби мачовете", допълни той.

"Тренираме постоянно. За една седмица не можем да решим всички наши проблеми, но за Левски се играе с повече амбиция и желание. Ще е хубаво да видим динамика на терена и концентрация пред гола", каза още специалистът.

"Засега нямаме футболисти с травми, но има още време до мача. Така беше и преди мача с Хамрун, а вечерта Георги Миланов се разболя от КОВИД-19. От януари месец се готвим с малък брой футболисти, но въпреки това постигнахме част от целите си. Миналата седмица за 8 дни изиграхме 3 мача. Особено в последния мач срещу Септември показахме добро движение и интензитет. Работим с млади футболисти, при тях умората може да дойде само от главата. Левски трябва да расте в тези мачовете като качество", смята Стоилов.

"Казах и през миналата седмица, че е хубаво професионалистите да коментират съдийството, защото ние дори не познаваме всички правила. Създаде се ненужна истерия около Левски. От коментара на шефа на съдиите разбирам, че ВАР е преценил правилно в ситуациите или е ощетил Левски - ощетени срещу Локомотив (София), правилно незачетен гол на Ботев (Пловдив), срещу Славия трябваше да бъде признат гол, а след това ВАР да прецени дали да го отмени. След 2-3 победи се създаде истерия срещу нас, а се видя, че не сме толкова страшни. Върнаха се злобата и негативизмът срещу Левски, а може би и страхът. Това показва, че си вършим добре работата", категоричен бе треньорът.

"Не съм слушал Любо Пенев, но съм съгласен с него, че по време на мача съдиите трябва да взимат по-смели решения в името на футбола. Трябва да са по-смели, а грешните решения ще бъдат изправени от ВАР. Но не е най-големият проблем съдийството във футбола ни, в клубовете си имаме достатъчно проблеми за решаване", каза още треньорът на "сините".

"Сега имаме две домакинства срещу преки съперници. Ако не спечелим тези мачове, ще се борим само за квотите за Лига Европа. След всяка грешка става трудно за наваксване. От друга страна, виждате, че след 2-3 поредни победи си в борбата за челните места. Нивото на първите 10 отбора е доста изравнено. Има доста мачове до края на сезона", завърши Станимир Стоилов.

Той призова "сините" привърженици да участват в повечето кампания на клуба, защото така помагат за неговото съществуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови