Манчестър Сити разгроми шампиона Ливърпул на "Анфийлд"

OFFNews 07 февруари 2021 в 20:36 1830 0

Лидерът във временното класиране на английската Премиър лийг Манчестър Сити оправда очакванията и постигна убедителен успех с 4:1 при гостуването на актуалния шампион Ливърпул на "Анфийлд" в двубой от 23-ия кръг.

Очакванията бяха именно за победа на "гражданите", които се намират в отлична форма, докато съперникът им играе на приливи и отливи. С успеха Манчестър Сити събра 50 точки, като има 5 повече от втория Манчестър Юнайтед, но и мач в запас.

Ливърпул е едва четвърти с изоставане от 10 точки зад Сити, което на практика може да означава, че изпада от борбата за титлата.

Всичко по-интересно в този мач се случи след почивката след едно безрезултатно първо полувреме, в което не липсваха положения и пред двете врати, като Сити пропусна дузпа чрез Илкай Гюндоган.

Германският халф обаче се поправи още на старта на второто полувреме. В 49-та минута Стърлинг подаде на Фил Фоудън в наказателното поле и той стреля, а топката бе отбита от Алисон Бекер в краката на Гюндоган. Той стреля в опразнената врата и Сити поведе с 1:0.

В 63-ата минута Рубен Диаш фаулира Мохамед Салах в наказателното поле. Съдията посочи дузпата и египтянинът вкара 16-ия си гол за сезона. Десет минути по-късно обаче Гюндоган се възползва от нова грешка на вратаря на Ливърпул и направи 2:1.

Кошмарът за Алисон продължи и само три минути по-късно той подари още една топка на Сити, а този път точен бе юношата на "червените" Стърлинг. В 83-та минута пък Фил Фоудън направи прекрасен финт срещу Анди Робъртсън и простреля вратаря на Ливърпул от малък ъгъл за крайното 4:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!