Клоп оправдава поредната загуба на Ливърпул с психическа умора

OFFNews 04 февруари 2021 в 08:56 1601 0

Футболистите на Ливърпул са изтощени психически и това е причината за загубата с 0:1 срещу Брайтън у дома в мача от 22-ия кръг на Премиър лийг, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп.

Така Брайтън постигна първа победа като гост на Ливърпул от 1982-а година. Поражението остави момчетата на Клоп на 7 точки от лидера Манчестър Сити, а гостите с третата си победа в последните четири мача вече имат 24 точки и се изкачиха на 15-о място.

Единственият гол в мача вкара Стивън Алзат в 56-ата минута. В предишния кръг Брайтън надви друг считан за фаворит тим - Тотнъм, също с 1:0.

"Играхме срещу добър отбор, който изглеждаше свеж и си спечели заслужено мача. За нас важи обратното. Не сме свежи психически и бяхме надиграни. Загубихме твърде много топки в обещаващи атаки, а това не е типично за нашите играчи.

Много добре знам, че те могат да направят пас от точка А до точка Б, но днес (в сряда) това изглеждаше невъзможно. Прекарахме много тежка седмица и просто не сме свежи", каза Клоп.

"Единственото ми е обяснение е, че сме изтощени психически. Имахме нашите си моменти в този мач, но те заслужаваха да спечелят повече от нас. Трябваше да се защитаваме с много тичане, защото във футбола не съществува схема, с която да правиш това лесно срещу подобен отбор. Единственият начин е да владееш топката.

Седмицата бе твърде тежка и последствията от нея бяха видни в мача с Брайтън. Следващият ни съперник е Манчестър Сити, който в момента лети. За тях сме длъжни да намерим решение", коментира германецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови