Манчестър Юнайтед е първият клуб, оценен над 3 милиарда евро

OFFNews 31 май 2017 в 10:18 1950 0

Манчестър Юнайтед може да финишира два пъти извън топ 4 на Англия, но това не попречи да измести Реал Мадрид от върха като най-скъп клуб в света.  Класацията е на гиганта KPMG.

Тотална е доминацията на английските клубове - 6 от първите 10 се състезават в Премиършип. Обяснението е елементарно - новият договор за телевизионните права плюс пробива на няколко нови пазара, включително и в Америка.

В класацията са подбрани 39 тима според тяхната популярност в социалните медии, финансовото състояние през последните два сезона, както и участието в европейските турнири.

Посочените суми са тези, които някой би платил, за да изкупи дадения клуб, като са включени и дълговете. В Юнайтед те са 500 милиона евро, но това не пречи на грандът от Манчестър да е първият, чиято стойност прехвърля 3 милиарда евро!

Няма изненада, по петите на лидера са Реал Мадрид и Барселона, а Байерн допълва четворката. Манчестър Сити избутва Арсенал от петото място. Следват Челси, Ливърпул, Ювентус и Тотнъм.

На оценителите може да се вярва, ако вземем за пример "топчиите". Те са оценени на 1,7 милиарда английски лири, а Алишер Усманов предложи 1,54 милиарда за 70% от акциите на Арсенал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!