Манчестър Юнайтед докосва финала в Лига Европа

OFFNEWS 05 май 2017 в 00:05 2152 0

Манчестър Юнайтед направи първата голяма крачка към финала на Лига Европа в Стокхолм. "Червените дяволи" изиграха много силен мач при гостуването си на Селта, и макар че се отчетоха с куп пропуски, стигнаха до минимален успех с 1:0.

В герой за "червените дяволи" на "Балаидос" се превърна Маркъс Рашфорд, който вкара директно от пряк свободен удар в 67-ата минута. Три чудесни намеси на вратаря на Селта Серхио Алварес пък попречиха на гостите да си тръгнат с по-убедителен успех.

Макар домакините да започнаха по-активно мача, Манчестър Юнайтед иззе инициативата и контролираше събитията на терена. След куп пропуски развръзката настъпи през втората половина на мача. Маркъс Рашфорд беше повален от Майо непозволено близо до наказателното поле и реферът отсъди фаул. С изпълнението се зае самия Рашфорд, който хладнокръвно прати топката в горния десен ъгъл и направи безпомощен иначе отличния до този момент Алварес.

Лошата новина за мениджъра Жозе Моуриньо дойде малко по-късно, когато Рашфорд беше заменен принудително. Смяна поиска и резервата Ашли Йънг, с което тревогите на португалеца се удвоиха преди сблъсъка с Арсенал от Висшата лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови