Мъките на Левски продължават, "сините" без победа в девети мач поред

OFFNews 11 февруари 2023 в 15:13 2374 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Левски

Левски загуби след грешка на Михайлов

Отборът на Левски записа разочароваща загуба с 0:1 от Черно море в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Така серията от мачове без победа за тима от "Герена" набъбна на девет срещи.

Единственото попадение в мача вкара новото попълнение на "моряците" Александър Василев в 35-ата минута след грешка на капитана на столичани Николай Михайлов, който беше предпочетен като титуляр на вратата.

Двубоят се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново заради наказание на Левски лишаване от домакинство. Това бе първи официален двубой и за двата отбора през пролетния дял на шампионата.

През първото полувреме символичните домакини от Левски бяха по-активният отбор на терена и отправиха няколко удара към Иван Дюлгеров. Стражът на варненци обаче нямаше големи затруднения и спасяваше всяка ситуация пред вратата си.

В 35-ата минута Черно море изненадващо успя да поведе в резултата. Атака по дясното крило завърши с балонно центриране на Виктор Попов. Топката изненада вратаря на Левски Николай Михайлов, който я отби с дясната ръка в горната си греда. Тя тупна пред голлинията и стоящият в близост Александър Василев вкара първия си гол в официален мач за Черно море.

Въпреки негативния резултат, през второто полувреме футболистите на Левски играха без особено желание да променят нещо в мача и единствено късметът ги спаси от по-голяма загуба. Черно море имаше пълен контрол над мача, а два гола на "моряците" бяха отменени.

След мача треньорът на Левски Станимир Стоилов обвини терена, шанса, БФС и хейтърите за загубата във Велико Търново.

"Късметът не беше на наша страна. Няма да има отлагане на мачове, играхме на ледена пързалка, дано всички, които взимат решенията за подобни мачове, да са доволни. За футбол не мога да говоря, теренът беше замръзнал и отне цялата комбинативност на играта. За съжаление на такива терени една грешка решава мача и ние допуснахме такава. Не мога да кажа, че играчите не са се старали.

Аз съм виновен за загубата. Щом сме получили гол, значи всички не сме си свършили работата. Всичко в българския футбол върви добре. Исках да атакуваме повече, но при такива условия нито ударите, нито пасовете се получават. Поздравявам Черно море.

На 200 процента съм сигурен, че ще играем по-добре в Благоевград в следващия мач. Нашият отбор е в добро състояние и има нужните качества и желание, но трябва да играе на условия, които позволяват това. Вижда се, че срещу Левски всичко е позволено. Дано хейтърите да са доволни", каза емоционално Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови