Мафията уреди мач от ирландския футбол

OFFNews 05 май 2017 в 18:33 2899 0

УЕФА потвърди с писмо до Ирландската футболна федерация, че мачът от местното първенство между Атлоун Таун и Лонгфорд (1:3) е бил манипулиран с цел печалби от залози. Започнато е разследване само срещу домакините, гостите са невинни. От ръководството на Алтоун реагираха, че са абсолютно "шокирани".

Докладът обаче е железен. Съдържа анализи от 550 водещи букмейкърски компании. Изводът е категоричен: срещата е корумпирана с цел печалба от тотото.

Залаганията са на три фронта - че домакините ще паднат с минимум два гола разлика, че ще има две попадения до почивката и че ще има най-малко 4 гола общо в двубоя. Всичките те излизат!

Съмненията падат върху няколко играчи на Алтоун, начело с вратаря. В доклада на УЕФА се твърди, че той се е държал странно при два от головете. Една от резервите на домакините пък получава червен картон само две минути след като влиза в игра накрая.

На скромния мач са заложени 340 000 английски лири в кеш на азиатския пазар. Обясняват се и куп странни движения на коефициенти за залози на живо, които са учудили останалите играчи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови