Мач в Италия беше прекъснат заради расистки обиди към Балотели

OFFNews 03 ноември 2019 в 19:34 1412 0

Двубоят между Верона и Бреша от 11-ия кръг на италианската Серия А беше прекъснат за няколко минути през второто полувреме заради расистки обиди към бившия италиански национал Марио Балотели.

Нападателят на гостите се възмути от скандирания от публиката, докато беше с топката в близост до вратата. Първата му емоционална реакция беше да изрита топката в трибуните в посока обиждащите го.

Съдията му показа жълт картон преди да разбере причината за действията му, но след това прекъсна мача за няколко минути.

Балотели тръгна да напуска терена, но бе разубеден от съотборниците си и се върна и доигра срещата, която завърши 2:1 за Верона.

Салседо откри резултата в началото на второто полувреме, а в 81-ата минута Песина направи 2:0. Балотели пък се разписа пет минути преди края, но Бреша не успя да стигне до изравняване.

Случаят не е изолиран в Италия, където често тъмнокожите играчи се оплакват от расистки обиди. Наскоро подобен скандал избухна около нападателя на Интер Ромелу Лукаку.

В последвалите дискусии се чуха гласове, че обиди към противника са част от футболната култура в Италия, тъй като феновете се опитват да помогнат на своя тим като разколебаят съперника и не бива да се търсят чак такива дълбоки причини за дадено тяхно действие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови