Лудогорец взе крехък аванс срещу Андерлехт

OFFNews 17 февруари 2023 в 00:04 1690 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец стана първият български тим, побеждавал Андерлехт

Щампионът Лудогорец победи с минималното 1:0 у дома белгийския Андерлехт в първа среща от 1/16-финалите в турнира Лигата на конференциите.

Двубоят започна силно за българския шампион и още в деветата минута Игор Тиаго откри резултата. Футболист номер 1 на страната за 2022 година Кирил Десподов центрира и Тиаго с глава не остави шансове за вратаря Барт Вербруген.

Превъзходството на "зелените" продължи и три минути след това Бърнард Текпетей стреля неточно, въпреки че имаше шанс и да подаде за непокрития Десподов.

След точно половин час игра Андерс Дрейер шутира неточно, а в 38-ата минута Текпетей пробва да изненада стража на гостите Барт Вербурген, но опитът му не намери целта.

Само минута по-късно Ислам Слимани при добавка не можа да изравни резултата. В допълнителното време на първата част гредата помогна на домакините да не допуснат попадение, след като Андерс Дрейер стреля в страничния стълб.

След почивката Лудогорец прие играта в своята половина, като не успя да създаде почти нищо интересно в нападение. Разградчани се бранеха умело и не допускаха сериозно напрежение пред Серджо Падт.

В 85-ата минута влезлият като резерва Бенито Раман остана сам срещу вратаря, но Серджо Падт спаси удара му по земя, докато Десподов пропиля най-сериозната ситуация за гол в полза на домакините.

Това беше дебютен мач за Лудогорец в Лигата на конференциите, както и първи двубой в евротурнирите срещу съперник от Белгия.

Срещата-реванш между двата отбора ще се проведе в Брюксел след една седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews