Лудогорец стъпи накриво у дома срещу ЦСКА 1948

OFFNews 13 ноември 2022 в 20:36 1265 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Шампионите загубиха две точки в битката за титлата

Лудогорец не успя да победи и завърши наравно 1:1 у дома срещу ЦСКА 1948 в един от най-интересните двубои от 18-ия кръг от Първа лига.

Домакините започнаха по-активно двубоя в Разград. В 12-ата минута Матиас Тисера подаде към Кирил Десподов, който шутира в наказателното поле, но ударът му беше спасен от Даниел Наумов.

Шест минути след това Якуб Пьотровски напредна по десния фланг и центрира. Каули Оливейра реализира след силен удар с глава, но попадението беше преразгледано от видео асистент рефера и не беше зачетено заради засада.

В 26-ата минута Кирил Десподов подаде за Каули след центриране от ъглов удар. Бразилецът овладя топката на границата на наказателното поле и шутира, но Даниел Наумов отрази опита му за попадение.

В самия край на първата част Реян Даскалов опита удар от дистанция към вратата на шампионите, но топката излезе в аут.

Седем минути след почивката Каули навлезе в наказателното поле на столичани и шутира, но кълбото премина покрай вратата. В 54-ата минута Георги Русев опита да изненада защитата на Лудогорец, но вратарят Серджо Падт се справи с опасността.

В 70-ата минута Радослав Кирилов навлезе отдясно в наказателното поле на домакините, но ударът му беше блокиран от Игор Пластун.

Шест минути след това Бърнард Текпетей стреля от наказателното поле, но неговият съотборник Елитон се оказа на пътя на топката, която се върна в ганаеца и той със силен удар откри резултата при добавката.

В 82-ата минута Радослав Кирилов стреля към горния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но топката обаче премина на сантиметри над напречната греда. Само две минути след това националът Кирилов с техничен прехвърлящ удар изравни резултата с първото си попадение за столичани.

Финалният натиск на домакините не даде резултат, а "червените" завършиха срещата в намален състав заради червен картон на Джонатан Перейра дълбоко в допълнителното време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови