Лудогорец спечели редовния сезон в Първа лига с убедителен аванс

OFFNews 26 април 2021 в 22:22 1882 0

Отборът на Лудогорец спечели редовния сезон в Първа лига с убедителен аванс от 12 точки пред втория Локомотив Пловдив и 14 пред третия ЦСКА. Jdud Лудогорец е на 3 точки от рекордната десета поредна титла на България.

"Орлите" спечелиха тази вечер с 2:0 над Ботев Пловдив с два гола на Вандерсон в 66-ата и 82-ата минута. В другия мач от кръга, игран днес, ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив с 1:0, като попадението отбеляза Ивайло Чочев в 55-ата минута. За Локомотив дузпа пропусна капитанът Димитър Илиев.

С изиграването на тези мачове се определиха и групите в плейофите.

Група 1: първите 6 отбора (Лудогорец, Локомотив Пловдив, ЦСКА, Арда, ЦСКА 1958 и Берое) ще определят шампиона и носителите на сребърни и бронзови медали.

Група 2: Групата на отборите от 7-о до 10-о място (Черно море, Царско село, Левски, Ботев Пловдив) ще определи претендент за място в турнира Лига на Конференциите на УЕФА и ще го оспорва в допълнителен бараж.

Група 3: Отборите от 11-о до 14-о място (Славия, Етър, Ботев Враца, Монтана) ще определят два изпадащи отбора (заели последните две места), както и един (12-и) ще брани мястото си в допълнителен плейоф с отбор от Втора лига.
(АВ)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!