Лудогорец ще играе и напролет в Европа

OFFNews 14 декември 2023 в 22:01 2157 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" продължават да летят

Отборът на Лудогорец си осигури участие и напролет в европейските клубни турнири.

Якуб Пьотровски вкара фантастичен гол от далечно разстояние в края на мача и Лудогорец надви с 1:0 като домакин датския Нордшеланд, с което българските шампиони спечелиха второ място в група Н на турнира Лига на конференциите зад първенеца Фенербахче.

Лудогорец направи първото положение в 26-та минута, когато Бърнард Текпетей проби отдясно и подаде по трева към дъгата, а Педро Нареси пропусна топката за Квадво Дуа. Той стреля моментално към вратата на Нордшеланд, но уцели греда.

Резултатът 0:0 се запази до почивката, а десетина минути преди нея стана ясно, че разградчани трябва да играят само за победа. В 36-ата минута Ферди Кадъоглу даде преднина на Фенербахче срещу Спартак Търнава и турците оглавиха класирането в групата пред Нордшеланд, а Лудогорец се смъкна от втора на трета позиция.

Българските шампиони застрашиха вратата на датчаните още на старта на второто полувреме. Педро Нареси подаде висок пас зад защитата и Руан Секо го засече акробатично, но изпрати удара над вратата на Нордшеланд. В 54-та минута пък нападателят бе съборен на край ъгъла на наказателното поле и Спас Делев пробва директен шут, но бе спрян от стената.

Лудогорец извади късмет в 63-та минута. Андреас Шелдруп овладя по лявото крило и качи топката на главата на Бенямин Нюгрен, който среля в страничната греда. Разградчани пък отговориха с опасност в следващата атака, която завърши с шут на Секо над напречния стълб.

Лудогорец нанесе удара си в 79-ата минута, когато Якуб Пьотровски заби четвъртия си гол в Лигата на конференциите. Полският национал пое подаване на Аслак Фон Витри пред наказателното поле, преодоля защитник на гостите и изпрати силен удар към вратата на гостите. Топката се отклони леко от Нюгрен и попадна в горния десен ъгъл на вратата.

Само две минути по-късно Нордшеланд атакува отляво и Маркус Ингвартсен удари греда от малък ъгъл, а топката се върна към Нюгрен. Той преодоля бранител на Лудогорец и се озова на чиста позиция, но стреля над вратата на Серджио Падт.

Мачът завърши 1:0 и Лудогорец завърши втори в група Н при равенство в точките с Фенербахче, който в крайна сметка вкара четири безответни гола на гостуващия Спартак Търнава. "Орлите" ще играят в плейофния рунд, а турският гранд - директно на осминафиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика