Лудогорец прибира свежи пари от участитето си в Лига Европа и продажбата на Мисиджан

OFFNews 01 септември 2018 в 12:03 2396 0

Лудогорец вече може да се похвали 2,92 милиона евро печалба след класирането си за груповата фаза на Лига Европа, пише "Тема спорт".

Това ще донесе и значителни допълнителни дивиденти на клуба, при това дори възпитаниците на Пауло Аутуори да не вземат нито една точка от шестте си двубоя.

Орлите ще се възползват по отличен начин от големия си коефициент - 37.000. 48-те участника в групите на Лига Европа ще си разделят 84 милиона евро според коефициента.

Този с най-нисък - Сарпсборг, ще прибере 71 430 хиляди евро (вторият прибира два пъти повече, третият - три пъти, и т.н.). Лудогорец е с 35 места по-напред, тоест клубът ще получи 2 500 050 евро. Най-много ще вземе Севиля - 3 428 640 евро.

Победата в групите пък е оценена на 570 хиляди евро, а равенството - на 190 хиляди. Естествено, след това всеки клуб ще получи приходи и от тв права.

Освен това, в касата на разградчани ще влязато още свежи пари, тъй като "орлите" продадоха Върджил Мисиджан в германската Бундеслига. 25-годишният холандец премина задължителните медицински прегледи и веднага след това позира с екипа на Нюрнберг.

Новакът в немския елит този сезон и "зелените" засега запазват мълчание относно финансовите параметри по сделката, както и за какъв период е договорът на крилото с франките.

"Изкарах пет прекрасни години в България. Сега мисля, че е време да събера нов опит в ново първенство. И съм радостен, че с Нюрнберг намерих перфектния клуб за това", сподели Мисиджан след представянето си в Нюрнберг.

Франките подчертават, че холандецът има голям опит с тима от Разград в Лига Европа и Шампионската лига, където е играл срещу тимове като Ливърпул, Реал Мадрид, Арсенал и ПСЖ. Той ще играе с номер 24 за новия си тим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!