Лудогорец пое огромен риск, също и Херо

Ивайло Йолчев 10 август 2017 в 14:17 2556 1

"Оставката" на Георги Дерменджиев едва ли изненадва хората, които следят отблизо Лудогорец. Тимът изпусна златен шанс да влезе за трети път в Шампионската лига. А само това можеше да спаси бате Гошо, както го наричат в Разград.

Треньорът постигна безспорни резултати, но така и не се справи с една задача - да овладее съблекалнята. Не е тайна, там колят и бесят бразилската група плюс Моци, който кротко чака пенсиониране, за да стане спортен директор.

Другият голям тартор Марселиньо, също любимец на Кирил Домусчиев, се обгради с куп свои сънародници. Вандерсон, Кафу, Натанаел и останалите се почувстваха недосегаеми.

снимка Спортал

Те правеха на терена каквото си искат, често демонстративно не подаваха на друг, изолираха дори Кешеру. И то пред безучастния поглед на треньора.

Не, далеч не хвърляме цялата вина върху иначе възпитания и скромен пловдивчанин. Просто в Разград нещата бяха поставени така - бразилците не признават никой под Домусчиев. Губеха мотивация у нас, дори когато отсреща беше Левски, ЦСКА (и ЦСКА-София). Стигнаха дотам, че показаха определена апатия във финали за национални купи.

Вдъхновението им идваше само в европейските мачове, където бонусите са огромни. Но пък през другото време не се отказваха от също така огромните заплати.

Кирил Домусчиев е екипа му направиха първата вярна стъпка - да продадат Кафу. Безспорно най-добрият играч миналата календарна година през тази буквално беше като парашут, вързан за гърба на спринтьор. Върхът беше грешката му срещу Апеол Беер Шева, която се оказа фатална.

Първа вярна стъпка, но след няколко грешни. Като, например, отказът да бъде продаден Вандерсон при няколко изгодни оферти. Крещяшо погазване на правилото - взимай кеша или футболистът остава завинаги твой.

Вижда се, Лудогорец тръгва на септемврийски поправки. Поне две на брой. Първата е ясна - плейоф за влизане в Лига Европа.Втората е реновирането на тима. След Кафу от Разград вече си тръгна и треньорът.

Задачата на новия - Димитър Димитров, е да стегне веднага съблекалнята. И всички да заиграят като тим - няма Моци, няма Марселиньо, няма Вандерсон.

Херо ги умее тези неща и има авторитетът. Спор няма. Но ще успее ли да се впише в атмосферата?  Не е ясно. Димитров със сигурност е помъдрял за толкова години в чужбина. Не е онзи ентусиаст, който крещеше и хвърляше сакото в Бургас, Ловеч, Пловдив или Кюстендил.

Няма обаче и опит в Европа, където години наред не може да се отърве от кошмара с Литекс, когато би 2:0 Видзев у дома и поведе на чужд терен в Лодз, но отпадна с 1:4.

Снимка Спортал

Бракът е с неясен край, но явно Кирил Домусчиев няма избор. Всеки кадърен чужденец струва много пари, а знам от първа ръка, че исканата заплата скача двойно от летището в София до мегдана в Разград. Затова казват (в рамките на шегата), че навремето водели новите треньори в Ловеч по тъмно.

Виж, Херо знае отлично къде отива. И ако зад гърба му застане цялата машина на Кирил Домусчиев, ще има огромни шансове за успех. В Европа, иначе у нас Лудогорец е шампион с 15 точки преднина при всякакво положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

10.08 2017 в 14:45

Абсолютна плява е това съчинение. Даже кварталния кибик Ристе Мокрото жонглира по-добре с думите, има мисъл и богат речник. Това тук е обида към читателите. Отказвам занапред да чета такива пасквили!
Искам си обратно 5-те минутки от живота!