Лудогорец отпадна на прага на Шампионската лига

OFFNews 25 август 2021 в 00:36 2225 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец победи с 2:1 Малмьо в среща-реванш от плейофа за групите на Шампионска лига, но въпреки това не успя да се класира напред след загубата с 0:2 пред седмица. Така футболистите на Валдас Дамбраускас ще играят в групите ни Лига Европа. Жребият за тях е в петък.

Мачът за родния шампион стартира прекрасно, след като в 10-ата минута капитанът Антон Недялков даде аванс на „орлите”, но в 43-ата Велко Бирманчевич изравни резултата. По-рано през първата част гол на Малмьо на Сьорен Рикс бе отменен селд ВАР заради засада.

След точно час игра ВАР даде дузпа за българския тим след игра с ръка, а Пиерос Сотириу отново поведе домакините напред в резултата, но това бе всичко на „Хювефарма Арена”. Лошо впечатление направи играта на гостите от Швеция в заключителните минути, които не спираха да бавят времето.

"Поздравления за Малмьо, много добър отбор. Видяхме различен Лудогорец. Представихме се много по-добре във всички фази на играта, но загубата в Швеция беше решаваща. Днес трябваше да мислим за това как да поправим щетите.

Направихме каквото зависи от нас. Не намерихме последния удар и пас в наказателното поле. Това е качествен съперник и наказват всяка една грешка. Това е първата има загуба в ШЛ, но не сме доволни.

Няма да търся извинение. Много съм разочарован. Загубили сме само един мач от началото на сезона, но бих дал всичко, за да спечелим с повече днес.
Не можем да мислим само за Лига Европа, въпреки че е страхотен турнир. Лудогорец преминава през много трансформации през последните месеци и мисля, че това ще направи клуба по-силен.

Ние обявихме, че целта е Шампионската лига. Казах и пред феновете, че това е амбицията ни, но няма да е този сезон", коментира треньорът на Лудогорец Дамбраускас .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови