Лудогорец компенсира провала за Шампионската лига с продажби

OFFNews 09 август 2017 в 13:04 1554 0

Гордостта на българския клубен футбол Лудогорец Разград не успя да се класира за групите на Шампионската лига, от което ще инкасира финансови загуби.

Те могат да бъдат частично компенсирани при успех в плейофа за влизане в груповата фаза на Лига Европа. Ако "орлите" отстранят Судува, то в касата им ще влязат 2 400 000 евро. До момента с игрите си в предварителните кръгове подопечните на Кирил Домусчиев спечелиха 740 000 евро.

Далеч от парите в Шампионската лига, които са колосални на фона на родната действителност,в Лудогорец предприеха друга стратегия, а именно - изходящи трансфери.

Само от продажбата на двама футболисти, в Разград прибраха 11 милиона евро. Става въпрос за Паломино, продаден в Аталанта за 4 милиона, както и за Джонатан Кафу, който донесе 7 милиона евро от трансфера си в Бордо.

Така при влизане в групите, Лудогорец ще има в касата си 14 140 000 евро, което си е близо 28 милиона лева. Сумата не е никак малка за скромните възможности на конкурентите у нас, които са принудени да харчат, за да настигнат "орлите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews