Лудогорец довърши започнатото срещу Судува в Литва и влезе в групите на Лига Европа

OFFNews 24 август 2017 в 22:20 2022 0

Снимка ludogorets.com

Шампионът на България Лудогорец се класира за групите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, след като отстрани в плейофа литовския Судува. След 2:0 в първия мач в Разград, тази вечер "орлите" завършиха 0:0 като гост и с общ резултат 2:0 продължават напред.

Лудогорец надигра своя съперник въпреки кадровите проблеми пред треньора Димитър Димитров - Херо, който не можеше да разчита на наказаните Козмин Моци и Марселиньо.

В 28-ата минута разградчани можеха да открият резултата, но ударът на Анисе срещна гредата. Само 120 секунди по-късно изстрел на Мисиджан бе избит пред голлинията от защитник на Судова.

След почивката Судува се разигра и създаде две възможности, но отбраната на Лудогорец се справи. Двубоят ще се запомни и с неуверената работа на турския рефер Халис Юская, който спести на три пъти изгонване на играч на домакините.

Така Лудогорец отново е в групите на Лига Европа и ще се радва на европейски футбол поне до зимата, ако не успее да прескочи групите. 

Имената на съперниците си Лудогорец ще научи след тегленето на жребия в петък от 14 часа българско време.

“Футболът е 90 минути и е нормално да има притеснение. За нас тепърва предстоят големи мачове. Надяваме се да имаме успех. Честито на всички, които обичат Лудогорец. Искам да подчертая, че домакинските мачове ще се играят на “Лудогорец Арена”. За нас беше важно да се класираме, това беше и причината да има повече напрежение в нашите играчи.

Чака ни страшно много работа от утре. Имаме хора, които работят по селекцията. Надявам се да се получат нещата, имаме всички условия да се представим добре в Лига Европа. Запознат съм с всичко в клуба, но ще коментираме само, когато нещата са факт. Миналата година имахме кураж да си поставим за цел да излезем от групите на ШЛ, а целта сега е категорична и ясна, а тя е да се излезем от групата", коментира изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!