Локомотив Пловдив превзе крепостта на Арда в Кърджали

OFFNews 20 март 2021 в 17:09 2518 0

Снимка Официален сайт на Арда

Локомотив Пловдив победи с 2:0 като гост Арда в Кърджали в среща от 22-рия кръг на Първа лига. С победата "черно-белите" събраха 43 точки и поне за 24 часа излязоха на второ място в класирането с равен брой с третия ЦСКА, който в неделя гостува на Берое.

Арда пък допусна първа домакинска загуба от началото на сезона и пропусна шанса да изпревари съперника си и да излезе на трето място във временното класиране на първенството. "Сините" са четвърти с 38 точки.

На "Арена Арда" гостите от Пловдив бяха по-активни през първото полувреме, но не успяха да материализират по-добрата си игра в гол.

Всичко се реши в началото на втората част.

Само две минути след началото й Локомотив поведе. Добра комбинация на левия фланг между Момчил Цветанов, Петър Витанов и Димитър Илиев завърши с ниско центриране към границата на наказателното поле и оставеният непокрит Кристиан Илич откри резултата.

Играчите на Александър Тунчев стигнаха до втори гол в 54-тата минута. Димитър Илиев се възползва от неразбирателство в защитата на Арда, стигна първи до топката, и с удар с левия крак реализира за крайното 2:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови