Ливърпул обезвреди Ерлинг Холанд и надви Манчестър Сити на "Анфийлд"

Василен Петров 17 октомври 2022 в 10:17 1033 1

Ливърпул срещу Манчестър Сити

Снимка GettyImages

"Мърсисайдци" нанесоха първо поражение на "гражданите" от старта на сезона в елита на Англия.

Ливърпул спечели голямото дерби срещу Манчестър Сити от 11-ия кръг на Висшата лига. "Мърсисайдци" се наложиха с 1:0 над "гражданите" на митичния Анфийлд.

Решаващото попадение в мача бе реализирано от Мохамед Салах в 76-ата минута. Не след дълго гол на Фил Фоудън бе отменен заради нарушение, извършено от Ерлинг Холанд. 

Първото поражение за състава на Хосеп Гуардиола от началото на кампанията във Висшата лига го оставя на втората позиция в класирането с актив от 23 точки, на 4 от лидера Арсенал. Тимът на Юрген Клоп пък заема осмо място с актив от 13 пункта.

Домакините контролираха инициативата в началото на срещата. В 24-ата минута Джеймс Милнър центрира остро по крилото, Едерсон отрази топката, но тя попадна в левия крак на Андрю Робъртсън, който отправи силен диагонален изстрел, но над очертанията на вратата. 

В края на първото полувреме пред "гражданите" се откри чиста възможност, след като Кевин Де Бройне центрира в наказателното поле и намери Холанд, който насочи топката с глава. Алисон Бекер обаче бе внимателен и улови. 

През втората част Роберто Фирмино изведе Салах, който сам срещу стража отправи неточен удар. В ответната атака се стигна до отмененото попадение на гостите. Холанд се пребори с Фабиньо, след което при бързата атака Де Бройне подаде на норвежеца в наказателното поле. Той се сблъска с Алисон, докато Фоудън вкара в празната врата. След намесата на ВАР обаче съдията прецени, че Холанд е нарушил правилата в единоборството и отмени гола. 

В 76-ата минута "червените" откриха резултата. Де Бройне центрира от пряк свободен удар към далечната греда, но Бекер улови и веднага изпрати топката в предни позиции. Салах се пребори с Жоао Кансело за нея, а след това отново остана лице в лице с Едерсон. Този път египетският нападател умело прехвърли вратаря, за да даде аванс на отбора си. 

В добавеното време на сблъсъка при сходна ситуация Дарвин Нунес центрира към появилия се като резерва Трент Александър-Арнолд, който се размина с кълбото.  

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!