Люпко Петрович: И Осиек мислеше, че ще ни отстрани

OFFNews 14 август 2019 в 19:59 1254 0

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович говори с уважение за Зоря Луганск преди утрешния реванш от третия предварителен кръг в Лига Европа.

Мачът е в Запорожие и беше предшестван от напрежение за българската делегация след получено предупреждение за готвени погроми от страна на украински националисти. Битката на терена пък започва след 1:1 в София и обещава да е много напрегната.

"Силите са изравнени. Резултатът от първия мач дава предимство на Зоря. Това съвсем не е случаен отбор, притежава млади и амбициозни играчи. Има леко предимство, но мачът е на кантар. И единият, и другият състав имат своите достойнства. Ако знаех кой ще спечели, щях да пусна тото фиш.

Треньорът на Зоря е много качествен. Изгради кариера във Вердер (Бремен) в Бундеслигата. Чете отлично играта и заслужава добри думи. От отбора на домакините най-много ми харесаха 5-6 футболисти.

Разполагат с отлични млади таланти и заслужават похвала. Слава Богу, че ние разполагаме с такива футболисти, които се вслушват в съветите ми и се борят за колектива.

В последното дерби с Лудогорец показахме, че срещу играчи за милиони успяваме да се справяме с отборен дух. Във футбола всеки отбор може да победи другия. Не става въпрос за сензации - и срещу Осиек беше така.

Те бяха уверен отбор. Мислиха, че ще ни елиминират, притежават качествени състезатели. Това е футболът - няма фаворити. Сега отново е така! Непридвидима игра, а дори ЦСКА да се изправи срещу Еспаньол то няма правило, че мачът е решен", каза Люпко Петрович, цитиран от Топспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови