Левски прекъсна негативната си серия

OFFNews 02 декември 2023 в 21:07 904 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Футболистите на Левски се завърнаха на победния път

Отборът на Левски спря негативната си серия в българското първенство по футбол с изразителна победа с 3:0 като домакин на Локомотив (Пловдив) в мач от 19-ия кръг.

"Сините" бяха без победа в последните си пет шампионатни двубоя и като цяло не успяха да стигнат до успех през месец ноември.

С победата Левски натрупа 32 точки и е равен с петия в класирането ЦСКА 1948, който има по-добър баланс в директните мачове.

Мачът започна с много положения пред двете врати, като за домакините неточни бяха Андриан Краев от пряксвободен удар и Уелтън от малък ъгъл, а за гостите Бабакар Дион не успя да се разпише от много добра позиция. Той получи топката в наказателното поле и я овладя на гърди, но я изпрати в напречната греда зад Пламен Андреев.

Левски поведе в 15-ата минута след грешка на вратаря Динко Хоркаш. Марин Петков центрира от ъглов удар и Кристиан Димитров засече топката с глава, а стражът на Локо не успя да я избие и я отклони сам във вратата си за 1:0 в полза на "сините".

Левски имаше още две възможности да вкара гол в следващия четвърт час. Краев засече ново центриране от ъглов удар в чиста позиция, изпращайки топката на сантиметри край вратата, а Марин Петков също бе неточен от пряксвободен удар пред наказателното поле на Локо.

Левски все пак увеличи преднината си в 42-та минута на мача. Асими Фадига пое топката в средата на терена и изведе Уелтън по лявото крило, а бразилецът, който се завърна сред титулярите след дълго отсъствие заради контузия, вкара един от типичните си голове по земя в далечния ъгъл.

Второто полувреме започна и завърши с дузпи за Левски. Първата бе отсъдена за нарушение на Мартин Паскалев срещу Дарлан, но главният съдия Валентин Железов я отмени след видеопреглед. Втората бе за удар без топка на Лео Сена срещу Рикардиньо и решението остана, а бразилецът вкара в горния ляв ъгъл в 85-ата минута за крайното 3:0.

Поражението остави Локо на четвърта позиция с три точки пред ЦСКА 1948 и Левски. "Червените" обаче са с по два мача по-малко от съперниците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!