Левски зарадва феновете си с престижна победа

OFFNews 02 февруари 2024 в 18:01 1022 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски зарадва феновете си

Столичният Левски зарадва феновете си, след като победи украинския гранд Динамо Киев с 1:0 в контрола, играна в турския курорт Белек.

Победното попадение за "сините" вкара Патрик-Габриел Галчев в средата на първото полувреме. Това бе едва втора победа за тима на Николай Костов от шест мача на лагера в Турция, като единствената досега беше над Тузла Сити.

Успехът на тима можеше и да бъде по-убедителен, но сериозни пропуски към края на мача направиха Уелтън и Джавад Ел Джемили.

Треньорът на Левски Николай Костов заложи на състав, който вероятно е много близо до титулярния за старта на официалните мачове през пролетта. Направи впечатление, че "сините" залагаха на заучени изпълнения на статичните положения. Така се стигна до остро центриране на Мартин Петков след корнер, а след това Асен Митков центрира, а Кордоба насочи топката в глава в горния десен ъгъл на вратата на Динамо, но вратарят Нещерет изби в корнер. Преди това в деветата минута украинците пропуснаха да открият резултата, като Тарас Михавко стреля с глава много близо до десния стълб на вратата на Андреев.

В 22-рата минута Левски откри резултата. Галчев финтира защитник пред наказателното поле и с плътен удар с левия крак насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Динамо - 1:0.

В 37-ата минута тимът на Костов бе близо до втори гол, но Рикардиньо закъсня с малко за острото центриране на Уелтън и не можа да засече топката с шпагат във вратата на съперника.

В 47-ата минута шут на Олександър Андриевский от пряк свободен удар премина покрай сглобката на гредата на вратата на Левски.

В 65-ата минута пропуск за "сините" направи таранът Рикардиньо, който по-късно бе заменен от Илиян Стефанов.

В 79-ата минута Уелтън се измъкна зад гърба на защитата на Динамо и нанесе остър ъгъл по диагонал, но капитанът на украинците Георгий Бушчан спаси. Две минути по-късно той спаси и опасен удар на Ел Джемили, който получи отлична асистенция от друга резерва - Фабио Лима.

Малко преди края Антон Царенко от Динамо опита атрактивен удар от въздуха, който мина над вратата на Андреев.

Следващата проверка на Левски е утре срещу тима на Шахтьор Донецк до 19 години, като в нея се очаква да вземат участие голяма част от юношите на "сините".

Съставът на Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба (46 - Кристиан Димитров), Вандерсон Цунами, Карлос Охене (62 - Джавад Ел Джемили), Асен Митков, Асими Фадига (62 - Асен Чандъров), Мартин Петков (62 - Фабио Лима), Уелтън, Рикардиньо (73 - Илиян Стефанов).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!