Левски става още по-италиански

OFFNews 26 април 2018 в 11:12 2034 0

Спортният щаб на Левски следи изявите на нападател, който се подвизава в Италия. От “Герена” са наблюдавали футболиста още по време на есенния полусезон.

Той е бил предложен на клуба през зимната пауза, но тогава от ръководството са предпочели да не избързват с взимането му, а да продължат да следят развитието му. Става въпрос за млад футболист, който се подвизава в Серия “Б”. Делио Роси е имал поглед върху този играч още преди да поеме Левски. Именно той е настоял клубът да не избързва с привличането му, а да продължава да го следи.

По време на зимната пауза на “Герена” взеха двама нападатели, като в същото време продадоха Жуниор Мапуку в Китай срещу 500 хил. евро. “Сините” първо подписаха със Станислав Костов от Пирин (Благоевград), а след това си осигуриха услугите и на Ривалдиньо от Динамо (Букурещ). Неговият трансфер доста се проточи и в крайна сметка синът на легендата Ривалдо пристигна на “Герена” без трансферна сума, след като успя да прекрати договора с бившия си клуб заради неизплатени заплати.

Интересното е, че и Костов, и Ривалдиньо не бяха в групата за 1/2-финала с ЦСКА за Купата на България. Роси посочи, че Левски вече има основа за следващия сезон. Той допълни, че съставът трябва да бъде надграден, но вече не се нуждае от мащабна селекция. На “Герена” планират през лятото да привлекат до трима нови състезатели. Желанието на наставника също така е клубът да откупи правата на дефанзивния халф Кали Тиам. Сенегалецът играе при “сините” под наем от МТК Будапеща.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови