Левски ще се опита да привлече румънски защитник

OFFNews 27 юли 2019 в 09:35 1174 0

Отборът на Левски ще сложи край на лятната селекция с привличането на краен защитник от Румъния. Това трябва да стане до края на следващата седмица, твърди “Тема спорт”.

Желанието на треньорското ръководство е това да се случи колкото може по-скоро. Новият играч обаче няма как да бъде картотекиран за реванша срещу АЕК (Ларнака) в Лига Европа.

Липсата на такъв футболист създава главоболия на треньора Петър Хубчев. Особено сериозен е проблемът отляво, където наставникът има само Иван Горанов. Пазарът в Първа лига затваря на 6 септември, но на “Герена” нямат намерение да чакат.

Една от опциите за нов бек е от Румъния. Става въпрос за футболист, предложен от главния скаут Богдан Патрашку и одобрен от Хубчев и от спортния директор Ивайло Петков.

Възможно е новият краен защитник да струва поне колкото последното ново попълнение Насиру Мохамед. За него Левски плати на шведския Хекен около 300 хил. евро.

Бюджетът на Левски за лятна селекция е около 1 милион евро. Петцифрена сума бе платена на Рапид за наема на Дени Алар. Наем се плаща и за Асен Чандъров от Септември, както и за Здравко Димитров. Различни суми пък са платени като комисионни за привличането на предишните нови футболисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови