Левски пусна жалба срещу съдиите на мача с Лудогорец

OFFNews 07 септември 2017 в 19:24 1904 0

Ръководството на Левски е подало жалба срещу съдийството на Никола Попов по време на сблъсъка с Лудогорец късно снощи, става ясно от съобщение на официалния сайт на БФС.

Двата тима завършиха при нулево равенство отложения си двубой от първия кръг на Първа професионална лига, но срещата изобилстваше от спорни решения, които изнервиха и двата щаба.

Дисциплинарната комисия вече се е обърнала към Съдийската, за да получи компетентно становище във връзка с жалбата на 26-кратния шампион на България срещу съдийството на Попов и неговите колеги. Очаква се тя да бъде разгледана на следващото редовно заседание на ДК.

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров конкретизира какви са претенциите на клуба към Никола Попов и помощниците му.

“Не мога да кажа само за главния съдия, защото те бяха петима съдии. Но да - някои от съдиите повлияха на мача. За мен умишлена игра с ръка на Анисе, после се стигна до влизанията. Върхът на черешката бяха последователните удари на Натанаел в лицето на Вутов. Виждаме, че страничните съдии изиграха важната роля.

Не мога да кажа дали са умишлени грешките. На този въпрос могат да отговорят хората, които се занимават с тяхното обучение. Преди всяко едно първенство покриват резултати. Прави ми впечатление, че много поредни съдийски грешки влияят на резултата в ущърб на Левски“, коментира Боримиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!