Левски пропусна да си тръгне с победата от Израел

OFFNews 10 август 2023 в 22:33 1330 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Левски

"Сините" изиграха силен мач

Отборът на Левски завърши наравно 0:0 като гост срещу Апоел Бер Шева в първи мач от третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Пред 9000 зрители на стадион "Тото Търнър Стейдиъм" "сините" изиграха силен мач и пропуснаха победата, след като Рикардиньо, Уелтън и Роналдо не вкараха от чисти положения. Срещата-реванш между двата отбора е през следващата седмица в София.

Дебютният точен удар в срещата, играна при изключително тежки климатични условия, беше за домакините в третата минута, когато Мигел Витор засече центриране от ъглов удар на Рой Гордона, но вратарят Пламен Андреев направи лесно спасяване.

"Сините" опитаха да отговорят на натиска за домакините с по-дълго владеене на топката. В 27-ата минута Вендерсон Цунами се възползва от изчистена топка и стреля от далечна дистанция, но топката мина далеч от вратата на израелците.

Левски имаше възможност да излезе напред в резултата след точно половин час игра, когато Уелтон отне кълбото, след което изведе Рикардиньо и той напредна, след което би от добра позиция в наказателното поле, но шутът му беше блокиран.

Марин Петков получи неприятна контузия и се опита да продължи, но в 35-ата минута трябваше да бъде заменен принудително от Патрик-Габриел Галчев.

Рикардиньо се възползва от грешка на Шай Елиас пет минути преди почивката и отне топката, след което изведе Уелтон в наказателното поле. Крилото на Левски шутира още с първото докосване, но не беше точен.

Уелтон напредна по левия фланг три минути след това и пусна за Асен Митков, чийто удар беше блокиран. Последва добавка от страна на резервата Галчев, но топката премина над напречната греда на вратата.

Българският отбор продължи да бъде по-активен след почивката. Роналдо изведе Асен Митков по крилото, а халфът центрира за бразилеца, чийто удар беше париран от Офир Марсиано.

Шай Елиас беше изведен в 66-ата минута. Футболистът на домакините стреля неточно от малък ъгъл.

Рикардиньо се опита да изненада Марсиано в 79-ата минута с удар от средна дистанция, но топката не намери целта.

В 83-ата минута българският национал Йоан Стоянов, който влезе като резерва за Апоел през втората част, би към вратата на Левски, но не можа да изненада Пламен Андреев.

В допълнителното време на двубоя опитният Ивелин Попов стреля от дистанция, топката рикошира в защитник на домакините, удари се в гредата и излезе в ъглов удар, а Левски може да съжалява за пропуснатите възможности да отбележи гол в първия двубой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки