Левски призна поражение от Станислав Ангелов

OFFNews Последна промяна на 14 октомври 2017 в 15:09 2415 0

Ден след като стана ясно, че бившият футболист и директор Станислав Ангелов ще съди ПФК Левски, от клуба не му останаха длъжни, разпространявайки следната декларация.

Предлагаме Ви я едно към едно:

Уважаеми привърженици,
Вчера в медиите се разпростирани информацията, че г-н Станислав Ангелов е завел дело срещу Левски, по всяка вероятност свързано с дейността на бившата школа на клуба "Левски-Раковски".

"Левски - Раковски" е регистрирано като нестопанска организация, която със създаването си е имала две цели - (1) да даде шанс на повече деца да се състезават за Левски и да станат професионални футболисти на Левски и (2) да управлява дейността свързана с Левски на стадион Раковски. Учредители на тази организация са били легенди на клуба.

Клубът с името си и средствата си бе гарантирал, че дейността, която се извършва, е свързана с Левски и че се осъществява под методологическия и професионален надзор на клуба. За да може да гарантира това, клубът бе назначил като персонал в Левски - ръководител на тази база (г-н Ангелов) и треньори, като е плащал и значителни разходи по дейността на тази база за собствена сметка.

На 11.4.2017 година е проведено Общо събрание на организацията "Левски - Раковски", на което е присъствал само г-н Ангелов. Това събрание е организирано и се е състояло тайно, в заблуда на останалите членове на организацията и без знанието на клуба, в момент, когато г-н Ангелов е служител на Левски, който получава солидно възнаграждение, за да развива тази школа.

По този начин той самостоятелно е взел решение да изключи като членове с право на глас легендите на клуба господата Ивков, Жечев, Костов, Петров и Иванов. Хората, които до този етап с имената си и репутацията си са гарантирали, че дейността на тази организация е свързана с Левски. Те са превърнати в почетни членове. На тяхно място са назначени нови членове с право на глас. Тази организация се сдобива с нови "собственици".

До този момент г-н Ангелов никъде не е обяснил, кои са новите "собственици" на "Левски-Раковски", първо създавайки впечатлението, че той управлява еднолично, без господари в сянка и второ, не давайки отговор на въпроса, защо тези нови лица са предпочетени от него пред ПФК Левски.

След като разбра за подмяната на волята на клуба, ръководството на Левски в продължение на три месеца се опита да постигне разумно възстановяване на баланса, което завърши обаче с твърдото нежелание на г-н Ангелов това да се случи. От края на месец август неговият договор с Левски беше прекратен. Той вече няма нищо общо с клуба.

За наше съжаление дейността на "Левски-Раковски" вече не е свързана с ПФК Левски. Г-н Ангелов открадна от децата и родителите им шанса те да бъдат част от новата история на клуба. Те вече се състезават за една частна школа, без дори да знаят кой я притежава. Това, което също остана неразбрано е, че тази школа държи и правата за финансови компенсации, ако един ден тези деца станат професионални футболисти. Което може би е и сред основните причини, поради които г-н Ангелов поиска да "спаси" "Левски-Раковски" от ПФК Левски. Така родителите плащат такси сега, за да може г-н Ангелов и неговите покровители да спечелят евентуално в бъдеще.

Не за първи път г-н Ангелов се изправя срещу ПФК Левски. Този път го направи с думите "аз съм Левски". Надяваме се, че това ще е достатъчното за децата, чиято мечта той открадна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови