Левски подготвя продажба на част от акциите на Тити Папазов

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2020 в 12:30 1858 0

ПФК Левски подготвя пускането в продажба на част от акциите на клуба, които са собственост на баскетболния специалист Константин Папазов - Тити. Целта е да бъдат събрани средства за погасяването на част от дълговете на клуба. Планът е в продажба да бъдат пуснати до 10 процента от акциите, които феновете ще могат да си купят, като цената ще бъде 1 лев на акция, което означава, че срещу 10 процента могат да бъдат събрани 10,7 милиона лева.

"Работи се по пускането в обръщение на 5-10% от акциите на клуба. За целта се съветваме с юристи как да стане, г-н Тодор Батков също помага. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва.

Няма да се молим на никого, освен на феновете. Те доказаха безрезервната си любов в най-тежкия момент в историята. Сега имам чувството, че някой умишлено пречи на клуба. Сираков направи голям жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови постъпления", коментира Папазов, цитиран от "Труд".

"Пускаме 5 или 10% в продажба, но ако има голяма компания, която е готова да вземе повече, аз съм готов въобще да се разделя с тях. Ще си оставя една акция за спомен. Повече яснота ще има след избора на нов надзорен съвет, което ще се случи на Общото събрание в петък. Сега се търси законова форма как точно да се процедира.

Както вече казах, г-н Батков ни помага. Той притежава опит по темата, след като имаше подобна спасителна акция през 2015 година. Печатането на акциите трябва да се направи в оторизирана печатница, да имат воден знак, но и да бъде юридически издържано.

В противен случай има опасност хипотетично при следващо Общо събрание да има 30 хиляди души. Акциите ще бъдат с номинал от 1 лев за 1 акция. Това прави 10 млн. и 700 хил лева. Уверен съм, че много от онези фенове, които си купиха акции през 2015-а, сега ще искат да вземат още. Левски доказа, че е най-голямото нещо в България", казва още Папазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови