Левски не успя да победи Локомотив Пловдив

OFFNews 22 октомври 2022 в 22:39 1129 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски изтърва успеха срещу пловдивчани

Отборът на Левски направи много пропуски и в крайна сметка стигна само до 1:1 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в двубой от поредния 15-и кръг на Първа лига.

Левски откри резултата още при първата си възможност пред вратата на гостите. Филип Кръстев центрира отдясно от пряк свободен удар на задна греда на Хосе Кордоба, който върна топката към другия ъгъл на вратата, където Ивелин Попов бе непокрит и с глава я прати в мрежата зад Динко Хоркаш - 1:0.

"Черно-белите" имаха възможност веднага да излавнят, но удар на Матеус Дуарте рикошира в главата на защитник на "сините" и излезе в корнер.

В 25-ата минута Уелтън подаде топката към Андриан Краев, който нанесе силен удар по земя между двама футболисти на плолдивчани, като топката профуча покрай десния стълб на Хоркаш.

В 41-вата минута Уелтън, който се бе преместил отдясно центрира, а непокритият Филип Кръстев с глава прати топката в ръцете на вратаря на "черно-белите". Веднага след това Роналдо направи голям пропуск за "сините". Той бе изведен от Ивелин Попов сам срещу вратаря на гостите и се опита да прокара топката покрай него, но Хоркаш изби с крак в корнер.

Втората част започна с опасни пробиви на Уелтън по лявото крило на "синята" атака, като при първия малко не остана на Роналдо да засече топката във вратата. Локомотив отговори с пропуск на Бабакар Дион, чийто удар бе спасен от Пламен Андреев.

Уелтън направи поредния пропуск за Левски, като стреля с левия крак високо над вратата.

В 76-ата минута Матеус Дуарте от гостите напредна отдясно и подаде успоредно на линията на наказателното поле, като защитниците на Левски се разминаха с топката, която достигна до резервата Джовани, който с плътен удар я вкара във вратата. Вратарят на Левски Андреев докосна топката, но не успя да я избие и тя влезе в мрежата му.

Още в следващата атака Роналдо имаше възможност отново да изведе отбора си напред, но от същата позиция като Джовани стреля над вратата.

Със спечелената точка Локомотив (Пловдив) се изравни в класирането с Лудогорец. Левски пък вече не може да спечели победа в трети пореден мач, като взе само 2 точки от 9 възможни. "Сините" са пети в класирането, но с четири точки по-малко от тимовете пред себе си.

Първенство на България по футбол, мачове от 15-ия кръг на Първа лига:

Спартак (Варна) - Черно море (Варна) - 0:0

Славия - ЦСКА 1948 - 1:1

Левски - Локомотив (Пловдив) - 1:1

от петък:
Арда (Кърджали) - Локомотив 1929 (София) - 2:2

в неделя:
Ботев (Враца) - ЦСКА-София
Лудогорец (Разград) - Ботев (Пловдив)

в понеделник:
Пирин (Благоевград) - Септември
Хебър (Пазарджик) - Берое (Стара Загора)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови