Левски и Ботев Враца закриха 15-ия кръг с нулево равенство на "Герена"

OFFNews 22 ноември 2021 в 20:34 1604 0

Снимка Официален сайт на Левски

Отборите на Левски и Ботев Враца пропуснаха по една дузпа и завършиха наравно 0:0 в последен мач от 15-ия кръг на българската футболна Първа лига. Така "сините" се изкачиха на осмо място пред отбора на Арда Кърджали, а врачаните останаха предпоследни с две точки пред опашкаря Царско село.

Мачът започна отлично за врачаните и след непростима грешка в защитата на Левски, Ботев получи дузпа. Иван Горанов пропусна дълга и елементарна топка зад гърба си, не се ориентира правилно за приближаващия на скорост Юлиан Ненов и го фаулира в наказателното поле. Димо Димов отсъди дузпа, но опитният вратар Николай Михайлов спаси с лекота слабия удар на Дориан Бабунски в седмата минута.

Левски получи нови две положения в началото на второто полувреме, като и в двата случая Борислав Цонев не успя да се разпише. Той стреля неточно в 57-та минута, а 15 по-късно и "сините" получиха дузпа за нарушение на Диего Фераресо срещу Марин Петков. Цонев я изпълни по същия начин като Бабунски и Костов повтори стореното от Михайлов през първото полувреме - спасяване с плонж в долния ляв ъгъл.

Резултатът се запази до края и така не беше излъчен победител в тази последна от кръга среща.

Всички резултати от 15-ия кръг:

от неделя:
ЦСКА 1948 - Лудогорец 2:0
Локомотив Пловдив - Локомотив София 2:1

от събота:
Царско село - Славия 2:5
Ботев Пловдив - Черно море 0:2
ЦСКА-София - Арда Кърджали 2:1

от петък:
Берое - Пирин Благоевград 1:1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!