Левски едва не сбърка в Стара Загора

OFFNews 16 март 2019 в 16:06 1622 0

Отборът на Левски спечели гостуването си на Верея с 4:3, в последния мач от редовния сезон в Първа лига, но показа прекалено много слабости в отбрана. Головете за "сините" отбелязаха Давиде Мариани от дузпа в 27-та минута, Сержиу Буш в 33-та, Станислав Костов в 38-та и Валери Божинов в 70-та отново от дузпа. Нуно Рейш си вкара автогол в 29-та минута, което бе първото попадение за Верея от 1 декември миналата година, а Орелиен Лола и Денислав Станчев също се отчетоха с по един гол за старозагорци.

Играчите на Георги Дерменджиев създадоха доста положения пред вратаря Ганев, но до 27-та минута не успяваха да се възползват от тях бяха пропиляни. Тогава Буш спечели дузпа, а Мариани я превърна в гол. Радостта им обаче бе твърде кратка, като само две минути по-късно защитника Нуно Рейш прати топката в собствената си мрежа за да възстанови равенството. 

Два бързе попадения на Буш и Станислав Костов в 33-та и 38-та минута дадоха комфортен аванс на столичани и срещата изглеждаше предрешена. До почивката нови голове нямаше и двата отбора се оттеглиха при резултат 3:1 за Левски.

След подновяването на играта Буш пропусна да се разпише отново, уцелвайки гредата. В 56-та минута домакините успяха да се върнат за втори път в мача чрез Орелиен Лола. Той финтира Живко Миланов и с прецизен удар не остави шансове на Николай Михайлов.

Попадението стресна "сините" футболисти, които тръгнаха напред в търсене на четвърти гол. Междувременно в игра влезе казахстанското попълнение в "синята" селекция Еркебулан Сейдахмет, а гол Костов бе правилно отменен заради засада.

В 70-та минута Мариани стреля от фал, Ганев изби, но Божинов стигна до топката и в опит да я върне в малкото наказателно поле, защитник на Верея я спря с ръка. Георги Иванов бе категоричен, че това е втора дузпа за Левски и червен картон за Шота Гвазава, а Божинов възстанови преднината от два гола на гостите.

До края на двубоя пропуски направиха Буш, Паулиньо и Мариани, а в края на двубоя Верея стигна до трето попадение чрез Денислав Станчев. Той бе оставен непокрит в наказателното поле след удар на Ковальов и прати топката в мрежата зад Николай Михайлов.

С победата Левски си върна временно второто място като в момента има актив от 54 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!