Левски ще се връща в правия път срещу Верея

OFFNews 16 март 2019 в 09:14 943 0

Третият в класирането Левски гостува на Верея в мач от последния 26-ти кръг от редовния сезон в Първа лига. Срещата на "Трейс арена" е от 13:00 часа днес. "Сините" имат актив от 51 точки, като изостават на 3 от втория ЦСКА. Лидер е Лудогорец с 59 точки в актива си.

Домакините все още търсят първата си победа за сезона, а последната им такава датира от 8 март миналата година срещу Славия. Старозагорци имат проблеми и с отбелязването на попадения като за последното отблезаха преди повече от 3 месеца при равенството 2:2 с Локомотив Пловдив. 

За отбора на Олександър Севидов се завръща капитанът Иво Иванов, но грузинецът Годердзи Мачадзе няма да вземе участие. Групата на Верея е от 17 футболиста, повечето от които неизвестни чужденци, които до този момент по никакъв начин не дават индикации, че отборът ще успее да запази елитния си статут, но все пак успя да открадне точка от Лудогорец.

Левски загуби последния си двубой, който бе срещу Лудогорец и сега играчите са длъжни да победят, ако искат да останат в борбата за титлата. Преди няколко дни отбора се подсили със защитника Седрик Унтонджи. Георги Дерменджиев няма да може да разчита на Кали Тиам, който изтърпява наказание заради натрупани картони, а най-вероятно Илия Юруков ще заеме мястото му. Травми пък продължават да лекуват Валери Божинов и Холмар Ейолфсон.

Очаква се Дерменджиев да излезе с малко по-различен състав като вдясно на отбраната ще бъде Живко Миланов, а вляво - Луи Нганиони. Нуно Рейш и Давид Яблонски ще продължат да си партнират в центъра на защитата, а пред тях Юруков ще действа в тандем с Мартин Райнов. Атаката ще води Станислав Костов, а по крилата отново ще му помагат Паулиньо и Кабрал, а зад Костов ще играе Мариани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови