Левски е заплашен с отнемане на точки за неплатени дългове

OFFNews 30 януари 2020 в 14:14 2206 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че клубът е заплашен с отнемане на 3 точки от своя актив заради неплатени задължения.

По-рано днес се появи информация, че 26-кратните шампиони трябва спешно да изчистят дълг към футболен агент. Той е успял да осъди клуба в Спортния арбитражен съд в Лозана.

До идната сряда пък трябва да внесат парите по сметката на агента. В противен случай може да се стигне и до отнемането на 3 точки от актива им.

Самият Колев потвърди за опасността пред колегите от "dsport.bg", но успокои "сините" фенове, че става дума за 30 хиляди евро, които трябва да се платят до 5 февруари.

"Краткият отговор на този въпрос е да, Левски е заплашен с отнемане на 3 точки. Върви една дисциплинарна процедура, която вече е активирана от страна на футболния съюз, която е описана от глава осма от Дисциплинарния правилник, от член 65 до член 68, 69 включително.

Процедурата е ясна. Става дума за задължение към една агенция, която е посредничила за трансферите на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018-а година. Осъдителната присъда в спортния арбитражен съд в Лозана е от края на 2018-а година, тоест преди моето идване в клуба. За не толкова високата сума от 30 хиляди евро, 10 хиляди са по единия трансфер, 20 хиляди по другия", каза Колев.

"Нещата са под контрол от гледна точка на това, че се съмнявам да бъда допуснато Левски да загуби 3 точки от актива си заради тази сума. Това би означавало да се хвърли на вятъра един положен труд от много хора в първите 6 месеца на този сезон.

Информациите, които се появяват за самия казус са абсурдни, нямат нищо общо с истината. Сумата е 30 хиляди евро, и съдебни разноски, които Левски ще трябва да поеме. В постоянна комуникация сме с БФС, известени сме с писма за тази процедура, доскоро бяхме в контакт и с представителите на агенцията. Бяхме постигнали договорка за разсрочено плащане, а след това плащането бе спряно от собствениците. Това е отговорът защо не е платено до този момент. Собствениците са преценили, че има други приоритети.

Сега като имаме краен срок, който е 5 февруари, предполагам, че тази сума ще бъде платена, защото това, което следва - ако не платим до 5 февруари следва санкция от Дисциплинарната комисия, отнемане на 3 точки, след което ако няма ново плащане в следващите 7 дни, следва понижаване в по-долно ниво на първенството, изваждане от групата и изпращане във Втора лига. За мен това е невъзможно да се стигне до такъв сценарий. Надявам се, че всичко ще бъде наред през следващата седмица и това задължение ще бъде погасено, както и много други", добави той.

Изявлението на Колев идва на фона на мащабната акция срещу собственика на "Сините" Васил Божков. Още преди седмица, той обяви, че няма да може да издържа Левски, ако одържавят лотарията.

В изявление на управлявания от Божков "Нове холдинг" от вчера пък имаше директно обвинение, че "някой иска да сложи ръка на футболен клуб „Левски“, точно в момента, в който клуба бе спасен от фалит и върви към стабилизация и финансова независимост"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови