Лекторът Бербатов: Намерете това, което искате да правите, трудното за мен тепърва предстои

OFFNews Последна промяна на 15 май 2019 в 13:33 1952 1

Бившият национал Димитър Бербатов сподели, че рецептата за успеха е човек да намери това, което обича да прави. Българинът изнесе открита лекция на тема "По моя начин към успеха" пред стурдентите от НСА.

Бербатов разказа за тежките моменти по време на кариерата си, както и начините, по които се е справил с тях. Въпреки богатата си история, бившият нападател смята, че трудностите за него тепърва предстоят, тъй като все още не е решил какво ще прави, след като се сбогува с професионалния футбол. Берба обаче загатна, че има интерес да се насочи към треньорска кариера.

"За мен успехът лично е да успея на високо ниво. Тук в България ми беше интересно. Това идва в процеса на израстване, но аз го осъзнах прекалено рано, а и бях пеинуден под някаква форма. Да стигна до най-високото ниво във футбола беше забавно. При всеки може да е различно. Някой може да иска да успее тук, на местно ниво, да му е достатъчно, да направи семейство. Всеки дефинира различно успеха. това е много важно. В същото време е важно как да понесеш този успех", каза бившият национал.

Една от първите теми към която той се върна, беше мача от 13 май 2000 година, когато с ЦСКА нападателят загуби дербито с Левски с 0:1, а неговите пропуски се оказаха решаващи. Той получи страшно много обвинения и критики за изявите си в онзи двубой, решил и шампионската титла.

"Пуф и си долу. Мислиш си, че никога не можеш да пропаднеш повече. Обаче взимаш топката и си казваш: Аз ще ви покажа, бе! Това бе много тежък момент за мен. Но и такъв, в който осъзнах, че реализацията ми е извън България, трябва там да търся развитие. Вярвайте в себе си. Намерете това, което искате да правите.

Аз го намерих - футбола. И с малко късмет, ще станете добри в това, което искате да е ваша професия. Не искам да се връщам към този момент, няма как да реагираш, след като разбереш такава новина, колкото и да си гневен няма какво да направиш, просто продължаваш напред, не обичам да се връщам много към този момент", каза Бербатов.

В края на лекцията си българинът нахъса аудиторията, сравнявайки гоненето на успеха в живота с голова ситуация във футбола.

"Не изпускай от поглед целта. Можеш да кривнеш, но тя трябва да е там, да я виждаш и да я гониш. Тепърва трудното предстои за мен. Да намеря още веднъж моята цел и още веднъж да я постигна, както съм го правил", каза Берба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X