Легендата Куман пое Барселона

OFFNews 19 август 2020 в 15:44 3170 2

Испанският гранд Барселона назначи официално за старши треньор "Героя от Уембли" Роналд Куман, съобщават каталунците на клубния си уебсайт. Той замества уволнения Кике Сетиен. Договорът му е до лятото на 2022 година.

"Нидерландецът носи със себе си повече от 20-годишен опит като треньор, в които спечели осем трофея. Преди това той води отбори от Висшата лига, Ла Лига, нидерландското първенство, португалското първенство и националния отбор на Нидерландия", пишат от Барселона в публикацията

Самият Роналд Куман заяви, че винаги е мечтал да води каталунския отбор. За последно той бе начело на националния отбор на Нидерландия.

"За мен бе чест да работя с отбора на Нидерландия. За последните 2,5 години направих всичко по силите си да постигна успехи с отбора. Този национален отбор има светло бъдеще, сигурен съм в това.

Всички знаят, че Барселона е отборът на моите мечти. Възможността да работя там предизвиква у мен специални чувства", коментира Куман, цитиран от Футболната федерация на Нидерландия.

Рамон Планес пък е новият спортен директор на Барселона на мястото на уволнения вчера Ерик Абидал, съобщиха от клуба. 52-годишният Планес бе асистент на Абидал в Барселона през последните две години.
Рамон Планес има опит в ролята на спортен директор, позиция, която е заемал в Еспаньол, Алавес, Хетафе и една година в Тотнъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

2

stanimir_13

21.08 2020 в 13:50

Успех! Беше футболист от висока класа. Успехите му дотук и като тррньор са големи. Дано отговори на очакванията на Барса!

4000

1

One Direction

19.08 2020 в 16:42

Успех на Куман, голямо предизвикателство поема. Дано има късмет.
 
X

Да помогнем на украинските деца!