Легендата Икер Касияс се завърна на терена два месеца след инфаркта

OFFNews 01 юли 2019 в 17:04 2456 0

Испанският легендарен вратар Икер Касияс се завърна към тренировъчния процес заедно със съотборниците си в Порто днес. Това се случва само два месеца, след като стражът получи инфаркт.

Различни спекулации обявяваха, че вратарят ще сложи край на кариарата си. Дори бившият страж на Барселона Виктор Валдес написа прочувствено писмо до големия си съперник на терена и приятел в живота, в което призовава Касияс да окачи бутонките.

Очевидно легендата на Реал Мадрид няма такова намерение и той ще направи опит да се завърне на терена и да продължи с футбола.

38-годишният страж обяви завръщането си на терена със снимка в официалния си профил във Фейсбук, която бе съпроводена с надпис "Завръщане към работата. Първи ден". Касийяс е световен и двукратен европейски шампион.

Испанецът, който има 725 мача за "белия балет", получи инфаркт на миокарда по време на тренировка на Порто в началото на май тази година и от тогава не е играл.

Това веднага отключи слуховете, че друга легенда - Джанлуиджи Буфон ще се присъедини към "драконите" в ролята на заместник.

Икер защитава цветовете на Порто от 2015 година, след като напусна родния си Реал след 16 години престой на "Сантиаго Бернабеу".

В средата на март той преподписа с "драконите" до 2021 година. Тогава стражът се закани, че ще завърши кариерата си в португалския клуб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови