Кралев: Да не изкарваме съдиите жертви, на които се оказва натиск

OFFNews 21 юли 2019 в 17:41 2010 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира пред „Код Спорт” актуалните теми във футболното ни съдийство. Той бе категоричен, че най-големите проблеми идват от Съдийската комисия, а не от собствениците на клубове.

„Имайки опита и познанията от годините, когато съм бил във футбола, най-големите проблеми идват от Съдийската комисия, а не от собствениците на клубове. По-рядко се получава директно обаждане от собственика на клуба, отколкото през комисията”, категоричен бе той.

Министър Кралев коментира и защо не е присъствал на срещите на вътрешния министър Младен Маринов с реферите в „Дом на футбола” в Бояна.

„За първата среща бях в отпуск, затова изпратих моя съветник Гошо Гинчев. На втората не бях поканен. Винаги съм готов да дам мнение, защото смятам, че познавам материята най-добре от всички колеги в правителството.

Затова виждам, че се залитна в една посока реферите да бъдат изкарани като горките момчета, на които постоянно им оказват натиск. Те са най-невинните и чисти хора, които трябва да пазим.

А процесът има две страни – като не искаш да вземеш и да ти дават, пак няма да стане. Добре, ще пазим реферите от собствениците на клубове, но кой ще ги пази от Съдийската комисия? Затова трябваше и хората от комисията да бъдат извикани на срещата.”

Според Красен Кралев в действие ще влязат СРС-та и ще има постоянно наблюдение. „Предупреждението на премиера Борисов и министър Маринов беше достатъчно ясно. Затова никой не трябва да се сърди, ако се докаже някаква намеса и влияние.

Това е последно предупреждение, за да се изчисти съдийството от всякакви съмнения. В цял свят се правят грешки, но поне не са тенденциозни и в полза само на един или два отбора. По време на цяло първенство може да се проследи в чия полза се бърка най-често”, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови